Vårt tegel - bra för pizzan och miljön

Ett av de viktigaste delarna i din vedugn är valet av golvmaterial. Många påstår att det helt enkelt inte går att baka en perfekt napolitansk pizza utan någon typ av Biscottogolv i vedugnen. Dvs att golvet måste vara av italienskt bränt tegel från leverantörer i Sydeuropa.

Vi vågar påstå att så är ej fallet. I grund och botten handlar det om att hitta de optimala värmegenskaperna. Vårt tegel avger en värmeenergi till din pizzabotten som är perfekt avvägt i förhållande till den motsvarande mängd tillförda energin som i sin tur kommer från det brinnande virket i din ugn.

Vi på Scandinavian Pizza ställde oss dessutom frågan, varför skall vi frakta tungt och skrymmande tegel med lastbil genom hela Europa för att baka Napolitansk pizza i Skandinavien? Måste finnas bättre sätt för både vår miljö och våra pizzor?

100 % lerprodukt från Skandinavien

Scandinavian Pizza Ovens lergolv är en 100 % ren lerprodukt som dessutom tillverkas i Skandinavien. Teglet bränns i höga temperaturer och får en unika porös egenskap med låg densitet.

Värmekonduktiviteten ligger på (W/( m K) 0.24 vid 400 grader. Detta tillsammans med våra ugnars unika konstruktion skapar fantastiska förutsättningar för att kunna grädda Napolitanska pizzor vid mycket höga temperaturer utan att bränna botten på dina pizzor. Det är nästa som det vore något magiskt med dem. Ni som har våra ugnar förstår vad vi menar.